Hoe helpt Body Stress Release?

Body Stress Release is een snelle, vriendelijke en heel precieze techniek, waarmee diep in het lichaam opgesloten spanning (body stress) wordt opgespoord, waarna het lichaam wordt geactiveerd om deze spanning los te laten (release).Bel 0610276299 om direct een afspraak te maken.

Het loslaten van spanning bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, doordat het zenuwstelsel weer ongestoord kan werken en de levensenergie weer vrij kan stromen.

De Body Stress Release-sessie

Bij de eerste sessie wordt de gezondheidstoestand en –historie van de cliënt uitgebreid doorgenomen. Vervolgens wordt de cliënt verzocht (volledig gekleed) plaats te nemen op de speciaal voor Body Stress Release ontworpen bank.

De BSR-bank

De practitioner voert een aantal tests uit om de vastgezette spierspanning te lokaliseren. Het lichaam verstrekt hierbij zelf de benodigde informatie, die een BSR practitioner heeft geleerd te ‘lezen’.

Als de spierspanning is gelokaliseerd, wordt het lichaam gestimuleerd de vastgezette spierspanning los te laten. Dit gebeurt door het geven van lichte, doch besliste, handmatige drukimpulsen op de juiste plaats en in de juiste richting (= ‘release’).

Na afloop van de release geeft de practitioner uitleg over wat hij/zij heeft geconstateerd en krijgt de cliënt adviezen om verdere overbelasting te voorkomen en het genezingsproces optimaal te ondersteunen.

Een sessie duurt gemiddeld tussen de 45 en 60 minuten.

De informatie die de cliënt verstrekt bij de eerste sessie geeft al duidelijke indicaties van waar body stress zich kan bevinden in het lichaam en hoe lang deze daar waarschijnlijk al aanwezig moet zijn.

De speciaal voor Body Stress Release ontworpen bank is voorzien van een kantelbaar ligbed, dat vanuit verticale naar horizontale positie wordt neergelaten. Het ligbed heeft een gleuf in het midden, die het mogelijk maakt om op de buik te liggen, zonder het hoofd te hoeven draaien. Ook maakt deze gleuf het mogelijk voor cliënten met veel pijn in het gebied rond de ruggengraat om redelijk comfortabel op de rug te liggen.
Met ondersteuning van kussens kunnen ook vrouwen tot ver in hun zwangerschap zonder bezwaar op deze bank liggen.

[tekstvenster sluiten]


© BSR Valkenswaard | Privacy statement | cver deze site | valid css & valid xhtml